AK Parti’li Çelik’ten CHP’ye ‘YAŞ’ tepkisi: Açıklamalar nifak siyasetinin neticesi

06.08.2022 23:48 Haber Deposu: DHA AK Parti Sözcüsü Çelik, gündeme dair son gelişmelerle ilgili partisinin Adana İl Başkanlığı önünde açıklamalarda bulunmuş oldu. AK Parti’li Çelik, CHP’nin YAŞ kararlarını eleştirmesinin, bilgisizlik neticesinde meydana getirilen değerlendirmeler bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
“Yüksek Askeri Şura kararlarına dönük olarak söylenen sözlerin hiçbir geçerliliği olmadığını söylemek isterim. Bir milletvekili çıkmış Yüksek Askeri Şura kararlarında liyakat ölçüsünün kullanılmadığını, başka ölçülerin kullanıldığını ifade etmiş. CHP milletvekili bunu neye nazaran söylüyor, neye nazaran liyakat ölçüsü kullanılmamış, kendisinin kıstası nedi? Bununla ilgili ortada bir şey yok. Cumhurbaşkanı’mızın devletin başı olarak kendisine anayasa tarafınca verilmiş görevler gereği çeşitli süreçlerin içinde bulunmasını eleştiri mevzusu yapıyor. ‘Birliklerden gelen liyakatle ilgili değerlendirilmeler yukarıda dikkate alınmıyor’ diye bir ifade kullanıyorlar. Sanki bu şahıs tüm raporları görüyor, tüm toplantılara katılıyor benzer biçimde bir tutum ortaya koyuyor. Tüm bunların hepsi Yüksek Askeri Şura kararlarından bir bilgisizlik neticesinde meydana getirilen değerlendirmeler. Büyük bir ihtimalle de bu kararlardan rahatsız olan birileri tutmuş bunlara bir not vermiş, onlarda bu notu dillendiriyorlar. ‘Odalarında gizlice şunları yapıyorlar’ diyerek fitne, birilerini tehdit etmeye çalışıyor. Bu gene tipik CHP’den yansıyan, her vesileyle toplumun belli bir kesimini tehdit etme politikasının devam ettiğini gösteriyor. Ondan sonra Ulusal Müdafa Bakanı’mız ve Genelkurmay Başkanı’mızın liyakatini sorguluyorlar. Bunu sorgulayanların bir yetkisi yoktur, yalnız vurgunculuk için geleneksel olarak sık sık yaptıkları benzer biçimde orduya dönük negatif mesajlar veriyorlar.” ‘TSK BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI’
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de, Doğu Akdeniz’de ve Libya’da oldukca büyük başarılara imza attığını vurgulayan Çelik, “Gene Azeri kardeşlerimizin 2’nci Karabağ Savaşı’nda ordumuzun verdiği desteğin ne kadar kıymetli ve stratejik olduğu bir kere daha burada görüldü. Tüm bu başarılar ortadayken tutup liyakat yada yeterlik sorgulaması halletmeye çalışmak yalnız nifak sokma arayışıdır. Cumhurbaşkanı’mızın içinde bulunmuş olduğu süreçlerde yetkilerini kullanmasını sorgulama mevzusu yapmak aslına bakarsanız ne anayasal düzenden ne de demokratik geleneklerden haberdar olmadıklarını gösteriyor. Bunların Yüksek Askeri Şura kararlarıyla ilgili yaptıkları açıklamalar tamamen bir nifak siyasetinin neticesidir” dedi.
Operasyon hazırlığı sürecinde meydana getirilen açıklamalara da değinen Ömer Çelik, “Suriye’de kısa sürede Cumhurbaşkanı’mızın ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ mottosuyla ortaya koyduğu bir irade var. Tüm bunlar söz konusuyken sanki ordudaki öteki liyakatli komutanların engellenmesi şeklinde sunmaya çalışmak, ya da bunu ordunun düzenine negatif bir müdahale olarak adlandırmaya çalışmak saçma sapan bir şey. Hem de bunu terörle savaşım bağlamında bir operasyon hazırlığı yapılırken dile getirmek sorumsuzluktan başka bir şey değil” diye konuştu.
‘KENDİ KENDİLERİNE HELALLEŞMELERİ LAZIM’
Çelik, devrin CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un ‘Ordu kağıttan kaplanmış’ sözlerini hatırlatarak, şu şekilde devam etti:
“Ordunun siyasete müdahale etmemesini eleştirerek, bakın etmesini değil etmemesini, doğrusu ordu siyasete müdahale etmiyor, ‘Ordu kağıttan bir kaplan’ gibisinden bir izahat yapmış oldu. Doğrusu siyasete müdahale etmeyen, anayasal düzene bağlı kalan, demokratik kurallara bağlı kalan bir orduyu ‘Kağıttan kaplanmış’ diyerek aşağılayacak kadar ileri gidiyorlar. Dolayısıyla bugünlerde ‘helalleşme’ adı altında yürüttükleri şeyler, aslolan işledikleri bu cürümlerle kendi kendilerine helalleşmeleri lazım. Devamlı olarak askeri ve yargı vesayeti üstünden hesaplaşmaya emek harcamayı bir anane haline getirmişler. Bunun dozu, aralığı azalsa da bu alışkanlık değişmiyor.”
İSRAİL’E KINAMA
İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlemiş olduğu saldırıyı kınadıklarını belirten Çelik, “Bu hücum bizim şimdiye kadar olduğu benzer biçimde şiddetle kınadığımız saldırılardan bir tanesidir. Internasyonal toplumun buna müdahale etmesi gerekir. İsrail’in de bu saldırıları bir an evvel durdurması gerekir. Buradan çıkacak sertlik döngüsünün asla hiç kimseye faydası olmayacak, barışla ilgili idealleri daha uzağa atacaktır. Bu saldırıyı kınarken internasyonal toplumu göreve çağırıyoruz” dedi.
‘ALEVİ CANLARIMIZA YAPILAN HER SALDIRI BİZE YAPILMIŞTIR’
Ömer Çelik, Ankara’daki cemevi saldırılarından sonrasında Alevi Vakıfları Federasyonu 2’nci Başkanı Selami Sarıtaş’a meydana getirilen saldırının, aynı provokasyon zincirinin devamı olarak gözüktüğünü belirterek, “Selami bey ülkemize bağlı, ülkemizin insanını oldukca seven, birlik ve dirlik için devamlı olarak çaba gösteren bir arkadaşımız. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Şundan asla kimsenin kuşkusu olmasın; Alevi canlarımıza meydana getirilen her hücum, bizlere yapılmıştır. Ayrımız gayrımız yoktur. Hele ki muharrem ayının 1’inci gününde Alevi canlarımız lokmalarını paylaşmaya hazırlanırken, cemevlerine bu hücum gerçekleşti. Emniyetimiz, adliyemiz derhal üzerine düşeni yapmış oldu. Emniyetimizin bunu tüm boyutları ile açığa çıkaracağından hiçbir kuşkum yok. Bu provokasyon da engellenecektir” diye konuştu.

Son Dakika Haberler